dimarts, 23 de febrer del 2016

El compostador de primer


El dilluns dia 30 de novembre va venir la Mariona de la Mancomunitat i vam preparar un experiment per a poder saber quins residus es descomponen més ràpid i quins més lentament. Vam enterrar una fulla d’enciam, una pela de plàtan, un full de paper de cuina, un tros de paper d’alumini i una bossa de plàstic.


Mentre el compostador del pati va fent el seu procés lentament, aprofitem per fer experiments relacionats amb el compostatge.

Abans de les vacances, vam experimentar la capacitat de retenció de l'aigua del compost. Vam fer una comparació amb diferents tipus de terra: sorra, argila i compost.

Vam descobrir que els tipus de terra que més aigua absorbeixen són l'argila i el compost.

Per tant, el compost actua com una esponja i ajuda a retenir aigua. És bo tirar-lo a l'hort perquè així no cal regar-lo tan sovint. 

Ara ja sabem més coses del compost, però seguirem investigant! 





El dilluns dia 2 de febrer va venir la Mariona de la Mancomunitat a l’escola i vam desenterrar els residus que havíem colgat dos mesos abans. Vam observar que la fulla d’enciam i la pela de plàtan s’havien descompost, el paper de cuina també força. En canvi la bossa de plàstic i el paper d’alumini estaven igual. Després vam fer un mural on enganxaven els residus tenint en compte el temps que tardaven a descompondre’s.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu missatge serà visible quan un administrador del bloc l'aprovi. Gràcies per la paciència.