Pàgines

divendres, 28 de desembre del 2018

Un 2019 amb canvis importants

El Gripau Blau del Gurri, una espècie d'amfibi que es creia extingida, ha estat localitzada al pati de primària de les Pinediques. Diversos tècnics de medi ambient de la Generalitat de Catalunya desplaçats a Taradell han confirmat l'existència d'una petita colònia d'aquests gripaus que es caracteritzen per ser de color blau, tenir un cap molt gros en proporció amb el cos, potes grogues i mesurar uns 14 centímetres de llarg. Les darreres referències que se'n tenen són de finals del segle XIX i per això aquesta troballa es considera de vital importància. Aquests petits animalons ponen els ous en llocs humits, de fet, se n'han trobat a les fonts del pati i per aquest motiu s'ha decidit fer un cordó de seguretat perquè ningú els pugui molestar. Com a mesura excepcional el pati de primària restarà tancat almenys durant tot el segon trimestre i depenent de l'evolució de les cries potser caldrà tancar-lo fins a final de curs.
Reunit el Consell Escolar amb urgència s'ha decidit que per compensar les molèsties a partir del 2019 es podrà fer esbarjo als passadissos i el vestíbul es convertirà en una pista poliesportiva on s'hi col·locaran dues porteries. 
Una altra mesura que portarà cua és el canvi de nom de l'escola que passarà a anomenar-se Escola Gripau Blau del Gurri en comptes de Pinediques a partir del curs 2019-20.
Resultat d'imatges de jaume sañe peyuD'altra banda TV3 ha anunciat que gravarà un capítol de Natura Sàvia dedicat als amfibis a l'escola. El biòleg taradellenc i col·laborador del programa Jaume Sañé acompanyarà el conegut Peyu en l'estudi del Gripau Blau del Gurri en la segona temporada del programa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu missatge serà visible quan un administrador del bloc l'aprovi. Gràcies per la paciència.