dijous, 18 de maig del 2017

PREMI ALS MESTRES DEL PARVULARI

L’equip de mestres d’educació infantil de la nostra escola ha obtingut una de les quatre beques d'Estímul a mestres i professors, dotades amb 4.000 € dels XXXIX premis Baldiri Reixac que convoca cada any la Fundació Carulla.

 


Aquestes beques s’han donat a quatre propostes fetes per mestres o professors de qualsevol nivell escolar a Catalunya, que fomenten la innovació pedagògica en la resolució dels reptes que planteja la realitat de l’aula, de l’aprenentatge en general i del conjunt de l’escola.

El projecte premiat porta per títol EL TALLER DE MATERIAL GRAN:UN CONTEXT D’INTERACTIVITAT REAL PER CONNECTAR MOVIMENT, ORALITAT I GRÀFICA A TRAVÉS DE LES TECNOLOGIES DIGITALS AMB INFANTS DE 3 A 6 ANYS. Aquest projecte contempla la creació d’un espai de treball per a infants i mestres on sigui possible construir una interacció amb el cos i l’expressió gràfica per mitjà de les noves tecnologies.

La idea global del projecte pretén resoldre el tema complex de l’entrada de les noves tecnologies a les escoles on hi ha infants petits, que necessiten centrar el seu aprenentatge en experiències reals, sempre en un context de relacions amb els companys i companyes i també amb els adults.

Aquest nou espai serà una mena de laboratori teatral, concebut com un lloc de trobada entre la dimensió virtual i la dimensió viscuda, on l’oralitat, el món de l’escrit, el cos en moviment i la representació gràfica permetin als infants viure-hi experiències de descoberta globalitzadores, que potenciïn la seva autonomia i que afavoreixin les interaccions cooperatives.

D’aquesta manera, es continua amb la trajectòria innovadora que el Parvulari de Les Pinediques porta fent des de fa més de trenta anys, incorporant noves maneres d’organitzar l’escola, per tal que sigui permeable a l’evolució de la societat i respectuosa amb una idea d’infant actiu i capaç.

2 comentaris:

  1. Moltes felicitats mestres!!!! Bona feina.

    ResponElimina
  2. Enhorabona! Sou un gran equip! Premi i reconeixement més que merescut.

    ResponElimina

El teu missatge serà visible quan un administrador del bloc l'aprovi. Gràcies per la paciència.