dijous, 12 de març del 2020

Els de 4t conscienciats amb l'emergència climàtica

Tot treballant diferents aspectes del canvi climàtic vam trobar-nos amb el concepte “Emergència Climàtica”. Vam veure que era una declaració que podien fer governs, ajuntaments, universitats, organitzacions, entitats, escoles… i que implicava l’aprovació i el compromís de portar a terme una sèrie de mesures per contribuir a frenar l’actual canvi climàtic. Vam pensar mesures a curt i a llarg termini que es podrien aplicar a Taradell i ens vam adonar que moltes no estaven a les nostres mans. És per això, que el 27 de gener vam decidir enviar una carta a l’Ajuntament del poble amb les nostres propostes. Pocs dies després d’enviar-la, el 20 de febrer, vam rebre una resposta de l’Ajuntament. Vam estar molt contents, emocionats i satisfets de veure que se’ns escoltava i que la Declaració de l’Emergència Climàtica al poble es faria en pocs dies. Ens va sorprendre molt que es declarés tan aviat. 
Vam decidir acceptar la invitació d’anar a l’Ajuntament a explicar-los el treball que havíem estat fent i les mesures que proposàvem. Ens feia molta il.lusió anar-hi però estavem nerviosos. El dijous 5 de març al matí ens van rebre a la Sala de Plens una representació del consistori:
  • L’Alcaldessa, Mercè Cabanas Solà.
  • El Regidor de Sostenibilitat, Joan Canó Pol.
  • El Regidor d’Educació, Lleïr Pladevall Terricabras.
  • La Regidora de Junts per Taradell, Sílvia Puntí Bigas.
  • La Tècnica de Medi Ambient, Eva Codina Pujols.
Primer, vam fer la presentació del treball que havíem fet des del setembre i que portàvem preparada. Després, ens van explicar quines mesures ja s’estaven fent, quines es farien en poc temps i quines caldrà esperar una mica perquè són més complicades o perquè necessiten una inversió de diners que costa trobar. També ens van demanar l’opinió d’algunes de les mesures i que les expliquéssim.
Ens van felicitar per la nostra iniciativa, per la feina ben feta i sobretot per tenir ganes de participar en la millora del poble i del planeta. Vam estar molt orgullosos.
Aquell mateix dia al vespre, el Ple Municipal va aprovar la declaració de l’Emergència Climàtica al Municipi de Taradell. Una representació dels nens i nenes de 4t vam anar al Ple per ser presents en aquest moment tant important que nosaltres mateixos havíem demanat.
Ràdio Taradell va retransmetre el Ple en directe (escolteu-lo aquí), es va publicar la notícia al web de l’Ajuntament www.taradell.cat, Ràdio Taradell en va fer un post: https://www.taradell.cat/radio-taradell-107-7/noticies-105/alumnes-de-les-pinediques-conscienciats-amb-lemergencia-climatica.html i nosaltres també ho hem volgut explicar i hem preparat aquesta notícia per al bloc de l’escola.
En aquest enllaç podeu veure les fotos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu missatge serà visible quan un administrador del bloc l'aprovi. Gràcies per la paciència.